Пт, 03 Тра 2024, 18:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Статистика
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

21:18
Показовий урок з української літератури

   Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20 знову зустрічає гостей, які перебувають на курсах підвищення кваліфікації учителів української мови і літератури ЧОІППО ім. К.Д.Ушинського.
   У 10-А класі був показовий урок з української літератури за твором видатного драматурга І.Карпенко-Карого «Мартин Боруля», який провела учитель української мови і літератури, спеціаліст вищої категорії, старший учитель Марія Сергіївна Примоченко. На уроці діти проявили творчі здібності, виконуючи ролі головних героїв, обговорювали проблеми сьогодення: батьків та дітей, хабарництва та ін.
  Десятикласники дискутували, чи мають батьки право розпоряджатися долею власної дитини. Зійшлися на тому, що потрібно прислухатися до порад старших. Учні погодилися, що такий реалістичний твір потрібно обов’язково вивчати в шкільній програмі.
  Друга частина зустрічі вчителів-курсантів з учителями та учнями нашої школи відбувалась в конференц-залі, де Марія Сергіївна розповіла про інший бік своєї роботи з обдарованими учнями. Був представлений альманах «Паросток», в якому діти, що мають літературний хист, друкують свої роботи. Особливу увагу звернули на «Паросток», який побував на передовій в зоні АТО, та кілька примірників цього альманаху було відправлено в школи Луганська і Донецька. Також було продемонстровано журнал «Військо України», в якому також учні нашої школи представили свої твори, присвячені сучасним героям та Батьківщині.
  Учасники шкільного театрального гуртка «Слово» під керівництвом Ірини Іванівни Грабової представили міні-виставу «Ялинка» М.Коцюбинського. Учні 5-8 класів прочитали свої поезії на різну тематику.
  Сподіваємось, що такі зустрічі залишать не абияке враження як у гостей, так і учасників! Дякуємо всім за співпрацю!



Переглядів: 210 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0